3 Nisan 2015 Cuma

Kahve Çeşitleri Nelerdir!




Türk kahvesi Telvesi ile servis yapılan tek kahve çeşididir
Mırra = Şanlıurfaya özgü birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahve çeşididir yapımı okadar kolay değildir ve lezzetli olur.
Espresso = Makine ile hazırlanan, kahve çeşididir makinada hazırlanıyor olması kötü anlama gelmesin gayet güzel bir tadı vardır içenler bilir koyu kavrulmuş, İtalya'ya özgü bir kahve türüdür.
Cappuccino – Espresso bu iki çeşidi çok az kişi bilmeye bilir bunu genelde gençlerin damak tadına uygun hale getirilmesi ve gençler arasında rabet görmesi ile bilinir  su buharı ile köpük haline getirilmiş süt eklenen kahve köpük 2 santim kadardır.
Caffe Lungo – Espresso’nun büyüğü denilebilir. Espressonun makinada daha uzun süreyle filtrelenmesidir dedik ya gençlerin bu içeceğe daha fazla rabet göstermesi yani talep ve arz meselesi olarak bunu terçih etmelerinden tad ve içimi kolay hale gelmesi sebebiyle terçih edilen bir içecek türüdür.
Caffe Americano = Espresso’nun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şekli olarak bilinmektedir,içienler tadını gayet iyi bilirler denemekte fayda vardır içmeyenlerin bunu muhakkak denemesi gerekir.
Caffe Latte – 40 ml Espresso'nun üzernine 80 derecelik sıcak sütün ilave edilmesi ve sütün üzerinde 2 cm kremamsı süt köpüğünün ilave edilmesi ile oluşur.%25 kahve %75 sütten oluşur sütün fazla olması sütü sevenler için harika bir içecek türüdür denilebilir tadı damak tadına uygun hale getirilmiştir.
Latte Macchiato – Sıcak süt ve süt köpüğünün üzerine espresso eklenerek yapılır. Temelde diğer tüm sütlü kahvelerden en buyuk farkı sütün kahveye değil, kahvenin sütün üzerine eklenerek yapılmasıdır diğer bir değişlede fark ve damak tadı olarakta adlandıra biliriz içimi yumşak ve sade bir içecek olup denenmesi gerekenler arasında yerini almasıdır.
Caffe Macchiato =Espresso’ya süt köpüğü eklenerek hazırlanan kahve süt köpüğünü bilmeyenimiz yoktur kahvede olmazsa olmazların arasındadır yine tadına bakmak için uygun bir içecek kıvamına getirilmiş olup sunuma hazır halde verilir afiyet olsun.
Mocha –=Latte’ye çikolata tozu veya şeker eklenmesiyle yapılan kahve.şekeri olan kişilerin bu kahveyi içmesi sakıncalı sebebi belli şekeri bol olması bu işin tarafı olmasından kaynaklanıyor ya şeker veya çikolata tozu atılarak yapılıyor şekeriniz yoksa deneye bileceğiniz bir içecek olarak alına bilir.
Viennese  = Espresso’ya çikolata ve krema katılarak hazırlanan Viyana usulü kahve.aynı şekilde şeker rahatsızlığı veya şekeri sevmeyen birisiyseniz bu kahveyi içemezsiniz fakat şekeri seviyorsanız bu kahve tam size göre diye biliriz.
Filtre Kahve - Orta kalınlıkla çekilmiş kahvenin bir genellikle bir kağıt filtre yardımıyla filtre edilerek demlenmiş kahve çeşididir.kahveler çoğunlukla ağızda bırakan tane ve tortuların olamasından kimilerine göre güzel bir tad ve damak tadı kimilerine görede ağızda kalan tanelerin rahatsız edici olmasıdır fakat bu flitreyle süzülüyor olması geyet iyi bir lezzzet oluyor kahve sevenlerin helede birde kahve tadında bir kahve içmek isteyenlerin alması önerilir deneyin farkı görün.
French Press  = Kalın çekilmiş kahvenin aynı ad verilen bir demleme kapında suyla karıştırılıp ucunda metal bir süzgeç olan pistonla filtre edilerek hazırlanan kahve çeşididir.sedce kahve olarak yapılan içine her hangibir karışım yapılmadan saf kahve diyebileceğimiz bir kahve çeşididir yine bunu kahve tiryakileri için tavsiye edilebilir bir kahve türüdür afiyet olsun.
Cafe au lait = Fransızların sütlü filtre kahvesi. Sütü kahvesinden daha fazladır. 1/3 kahve 2/3 sıcak süt.bu kahve türüde fransada çok sıklıkla içilen kahve türü olarak bilinmektedir bunu herbir fransız içmiştir diye biliriz sütü sevenler veya kahve den fazla olması sebebiyle sütün yumşatması kahve tadını fazla his edemeye bilirsiniz fakat yinede kahve çeşitlerinden biridir denemekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder