24 Nisan 2014 Perşembe

Kahve makinası Kahveyi nasıl öğütür.!

Kahve damaktadı olarak ele alındığında öğütme işlemi hem yapan hemde satan vede en önemliside kahveyi damak tadıyla keyifl' bir şekilde içmek isteyen kişi için çok önemli bir yapım sürecidir kahve çekirdeğinin kaliteli olması ve bu kahve çekirdeğini değirmende öğütmek ve onu kıvamında yakmadan damak tadını bozmadan lezzetini kaçırmadan değirmende nasıl öğütmeliyiz bilirsiniz bazı satın aldığımız kahvelerin tadı bir tuaf çıkar aynı yerden aynı kişiden alınmasına rağmen neden bu kahve bozuk çıktı diye söyleniriz aslında aldığımız kişinin kahvesi çok lezzetli dediğimiz ve bir çok kişilere tavsiye dahi ettiğimiz gidin şuradan şu kişiden alın buranın kahvesi çok lezzetli dediğimiz kişinin neden kahvesi bozuk olabilir bunun bir kaç sebebi var en başta dediğim gibi kahve çekirdeğinin kaliteli ve iyi derecede muhafaza edilmesi.ikinci sebep uzun süre satamadan veya evde bekletilen kahve/ve bunlarin dışında en önemli faktör kahve çekirdeğinin değirmende iyi uzman bir kişi tarafından çekilmesidir.eğerki kahveyi makinada çeken bir kişi bu işten anlamıyorsa vede bu iş ona verıldıyse ozaman %50 şansınız var demektir kahveyi ya fazla öğütür,veya az öğütür kıvamında zamanında makinadan akışını sağlamazsa kahveden hayır beklemeyin. çok tutar vede zamanından fazla bekletirse kahve çok toz haline gelir ve yanar kahveyi yapıp içtiğiniz zaman kötü bir tad ile karşı karşıya kalırsınız,eğer değirmende zamanında kontrollü bir şekilde akışını sağlar tam kıvamında çıkartırsa işte bu kahve on numara bir kahve olur sizde içtikçe keyif alırsınız kahve afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder