
Peki bu kahveyi çekirdeğinden toz haline getirmek kültür değilmidir !
Bizce buda bir kültürdür hemde en can alıcı noktasıdır,Kahve çekirdeğini bir çok şekilde toz haline getirme olasılığımız vardır,mesela havanda dövülerekte
Kahveyi toz haline getire biliriz bu zor değil kolay bir yöntemdir,
Fakat elde ediceğimiz kahve çekirdeğinden çıkartacağımız toz halindeki kahveyi damak tadı ve lezzeti
Kahve değirmenlerinden elde edilen kıvama ve lezzete bir tutabilirmiyiz bu imkansız bir şey olur,
Kahve değirmenleri yine kendi aralarında bir çok değişik seneçeneği vardır,
Çok eski bir yöntem olan iki taşın arasında öğütme işlemi,bu işlemlede kahve çekirdeğini toz haline getire biliriz tadı ve lezzeti havanda dövülenden daha lezzetli olacağını size garanti vere bilirim.
Kahve değirmen makinaları çıktıktan sonra özel taşlar arsında kahve çekirdekleri öğütülerek kıvamı tadı ve lezzeti tam oldu,son tüketici olan bizler için uygun bir içme kıvamına lezzetine kavuştu,yukarıda bahsettiğim gibi.
Kahve çekirdeğini değirmenlerde öğütme işlemi kendi aralarında değişik şekillerde yapılmakta ve bir çok işlemden geçire bilirliği olmaktadır,en son üretilen kahve değirmeni makinası özel taşlardan değilde çelik bıcaklarla yapılmaktadır.
Fakat benim nacizane görüşüm bu son teknik kahvedeki tad ve lezzeti bozmakta içiminden dahi anlaşılacak şekilde kahvenin tadını kaçırmakta bu benim görüşüm farklı düşünce içinde olanlara saygı duyarım,her zaman bu sözü sadık kalmışımdır renkler ve zevkler tartışılmaz.
Benim nacizane fikrim bu asıl tadın özel değirmen taşlarında olduğunu ve o güzel gizemini sakladığını ifade etmek isterim.
Birde Dibek kahve diye bir kahve çeşidi vardır buda dövülerek kahve çekirdeğini toz yapma şeklidir fakat bir çok dibek kahvesi diye satılan kahvelerin aslında önceden kahve değirmenlerinde çekilip dibek diye tabir edilen vurma sistemiyle çalışan makinalara konulduğunu sanıyor ve düşünüyorum çünkü dövülerek toz haline getirmek bir hayli zahmetli bir iş ve uzun süre dibek makinasını çalıştırmak gerekir buda maliyet farkı demektir hiç bir satıcı bu riski göz önüne alıp bu işi yapmazlar yapsalar bile akşama kadar çalışan bir dibek makinasından çıkan kahve tozu hem istenen kıvamda olmayacak hemde çok pahalı satmak zorunda kalacaklar bence sadece müşteri albenisi olsun diye mekanlarda makina çalıştırılıp yine bilinen değirmen çekimi kahve satılmakta bu yine benim görüşümdür,
Kahveyi çekirdeğinden toz haline getirmek bir sanattır bir kültürün başlangıcıdır bu müşteriye'bakın kahve bu şekilde size tam tad ve lezzet olarak sunumdur diyebilmenin mutluluğu ve gururudur.
Herkes kahveyi toz haline getirebilir bu çok kolay ve basit bir işlemdir fakat kahvenin insanın duygusunu aklını başından almasını oh be bu kahve iyi geldi demesini tek bir şey sağlaya bilirsiniz iyi bir kahve çekirdeği ve çok iyi bir şekilde özel taşlarla hazırlanmış usta ellerde imal edilmiş bir kahve değirmen makinası bu unsurlar bir araya gelirse size inanılmaz güzel ve lezzetli toz haline gelmiş öğütülmüş kahve çıkmaktadır,
Bundan sonrası kahveyi en iyi şekilde ve güzel kıvamında bol köpüklü yapan maharetli ellere kalıyor AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder